RUCK’s historie

Klubbens historie

RUCK – ringsted unicykle klub er desværre ophørt som klub.
Der findes klubber i Roskilde, Trekroner, Stenlille, Haslev, Jyllinge, Frederiksværk.Der er også klubber på Fyn og i Jylland.
dgi.dk findes en liste med alle klubber samt kontakt informationer.

Ringsted Uni Cykel Klub (RUCK) blev stiftet d. 21. oktober 1984 af familien Nielsen (Kirsten, Lars, Salka, Jaku og Shiraj) med Salka Nielsen som formand. Træningen foregik på Kværkeby Skole i Ringsted, og blev senere flyttet til Dagmarskolen i Ringsted, hvor den stadig foregår den dag i dag. Klubbens cykler blev opbevaret på Kværkeby skole, hvor Kirsten og Lars Nielsen transpoterede cykler og andet med til hver klubtræning. Først i 1994 fik klubben opbevaringsskabe på Dagmarskolen til klubbens cykler og rekvisitter.

RUCK er en af de første ethjulet cykelklubber i Danmark. I København havde man dog i mange år kunnet køre på ethjulet cykel i Københavns Cirkus Klub, KCK.

Klubben har tidligere været medlem af Danmarks Cykel Union, DCU. I 2005 blev klubben medlem af Danmarks Gymnastik- og Idrætsforeninger, DGI, og dermed fik klubben nye vedtægter. Alle klubber, der er medlem DGI, er undergivet deres vedtægter.

Klubben har gennem tiderne haft mange forskellige aktiviteter – ikke alene indenfor ethjulet cykling. Klubben har bl.a. haft aktive kunstcyklister, hvoraf flere har vundet danmarksmesterskaber, og aktive cykelboldspillere, som har deltaget i stævner bl.a. i Tyskland.

Ringsted Kommune startede Ringsted Sommerspil ved Sct. Bendts Kirke i 1983, hvor klubben har deltaget fra starten, men først som Ringsted Uni Cykel Klub fra 1984. Sidenhen er Ringsted Sommerspil blevet flyttet til Eksercerpladsen i Ringsted og siden da har RUCK ikke deltaget i sommerspillet.

I 1986 startede klubben med at afholde Kærehaveløb og Åløb. Begge disse løb har været en del af Uni-Dan-Cuppen. Uni-Dan-Cup blev første gang afholdt i 2006.

Fra 1989 har klubben hvert år til jul kåret Årets Unist.

I perioden 1991-1997 afholdtes Ringsted Cup i Benløsehallen, hvor der var cykelbold med deltagere fra Tyskland, kunstcykling, hockey på ethjulet cykel og meget andet. Stævnet ophørte efter der kom flere ethjulet cykelklubber til, og Uni-DM blev udbredt. Uni-DM blev i 2003 ændret til LM (landsmesterskaberne), da dette var et krav fra DGI, som flere og flere uni-cykelklubber blev medlem af. I 2004 blev det første landsmesterskab afholdt i Fakse, og i 2005 blev LM for første gang afholdt i DGI-regí.